Håkan Hellström

Håkan Hellström är en känd svensk artist som lyckats väl i sin karriär. Han slog igenom år 2000 med albumet Känn ingen sorg för mig Göteborg. Han är speciellt igenkänd för sina liveframträdanden och har dragit fulla hus på Ullevi i hans hemstad Göteborg flertalet gånger. Han har haft sju albumettor i Sverige.

Bland Hellströms mest igenkända låtar finns Känn ingen sorg för mig Göteborg, Kom igen Lena, Det kommer aldrig va över för mig, Valborg och Din tid kommer. Sedan genombrottet år 2000 har Håkan Hellström vunnit otaliga priser och utmärkelser, däribland årets manliga artist och årets textförfattare flertalet gånger i form av Grammisar och Rockbjörnar.

Augustifamiljen

Håkan Hellströms band heter Augustifamiljen och känns bland annat igen från SVT:s TV-program På Spåret där bandet är husband. Tre år innan gruppen gick med i På Spåret bildades den av vad som då var Håkan Hellströms kompband. Bandet har, precis som Hellström, blivit hyllat för sina speciella liveframträdanden.

Innan Hellströms genombrott spelade han i bandet Broder Daniel, som bland annat har gjort låtarna Shoreline och No time for us. När Shoreline fick sitt genombrott efter ett TV-framträdande år 2001 var Hellström fortfarande med i bandet. Låten fick ett uppsving i och med uttrycket ”Spela Shoreline”, som faktiskt finns på en minnessten i Göteborg.

Framgången

Håkan Hellströms mest spelade låt är ”Det kommer aldrig va över för mig” med över 46 miljoner spelningar. Antalet personer i publiken under Hellströms rekordspelning på Ullevi 2016 uppmättes till 70 144. Hellström ligger även tvåa och trea på publikrekordslistan på Ullevi och är en av Sveriges främsta och mest kända artister. Han tillhör numer de som tjänat stora pengar, och är väl i nivå med folk som vunnit stort.

År 2013 släpptes filmen Känn ingen sorg som är baserad på Håkan Hellströms låttexter. Under premiärhelgen gick 27 766 personer i Sverige och såg den. Efter Hellströms sista konsert sommaren 2017 berättade han att han skulle ta en paus från turnerandet tills han jobbat klart med sitt nya album, vilket kan ta flera år.